B sm ontzorgen
Kredietverzekeringen

KVA en kredietverzekeringen

Veel bedrijven leveren producten of diensten op rekening, ook internationaal. Dit brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld als een afnemer failliet gaat. Denk ook aan situaties van politieke instabiliteit. Een kredietverzekering beschermt de ondernemer tegen de risico’s van klanten die niet betalen.

R overons

Risico’s herkennen

Als tussenpersoon wordt er van u verwacht dat u alle risico’s bespreekt met uw klanten. Het is dus belangrijk om kredietrisico’s te herkennen. Vraag uw klant bijvoorbeeld hoe goed deze zijn of haar afnemers kent. Wat het zou betekenen als een afnemer failliet gaat. En hoe lang facturen gemiddeld openstaan.

R whitepapers

Verschillende verzekeringsvormen

Het verzekeren van kredietrisico’s is een specialistisch vakgebied. Zo zijn er verschillende verzekeringsvormen die dekking bieden als afnemers van uw klanten niet kunnen betalen door commerciële of politieke gebeurtenissen. Uw klanten kunnen de hele omzet verzekeren. Maar ook een beperkte klantengroep of één klant of project. Ook is het mogelijk om op bestaande verzekeringen (tijdelijk) een aanvullende dekking af te sluiten.

R referenties

Meer kennis, meer omzet

Natuurlijk wilt u uw klanten zo goed en zo breed mogelijk helpen. Maar voor de meeste verzekeringsmakelaars is het onmogelijk om alle kennis zelf in huis te halen. Hier komt KVA in beeld. Wij kennen de mogelijkheden van een kredietverzekering en beoordelen als onafhankelijke partij welke oplossing het beste past bij uw klant. Ook het afsluiten van de verzekering regelen we. Zo vormt KVA een uitbreiding op uw dienstverlening en voldoet u aan uw zorgplicht.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Privacystatement

akkoord